Sunday, December 14, 2008

rayer haji 1st Yr @ Moscow




Rayer haji menjelang tiba... tahun ini di Russia pula... Dengan semangat yang kental, kami plajar tajaan Mara menyambut hari raya haji dengan hebatnyer..(sbenarnyer nak mengubat rindu pd family dan kampung halaman) Tapi, dalam minggu raya ni, macam-macam b'laku.. kena marah kat Mama, handphone hilang, kena kejar anjing, lpas tu laptop plak wat hal.. Memang mencabar kesabaran, keimanan.. fuyoo..pape pun, kenala terima jer.. bak kata orang.."Ada hikmahnyer tuh..", "kalu kena musibah, ley t'hapus dosa..." and so on.. thanks korang!!
So back to the point, so kiranya raya haji tahun ni macam lebih meriah lagi dari kat Malaysia.hehe, sori to say!
So ibu, jangan terkejut tgk gambar2 ni.. Ni la hasil air tangan kami, budak2 first year yang melepaskan geram habis-habisan..
Dari kiri, sambal kicap cili, telur rebus, ayam carik, nasi impit, bergedel, kuah kacang, kuah soto, puding roti, buah epal. yg x de dlm gambar, puding caramel, rendang ayam, rendang "Brahim".


Sedang2 tunggu nak makan tuh, duk dengar cerite2 mengarut drpd Razlin..



Happy sungguhh... hehe..ni la antara tulang2 belakang aka chef2 x rasmi yg sama2 masak..






hehe..jangan marah..nak cuba cikit jer..






Ye ye je.. masak ape latuh







Puding roti resepi kak El..yum2








ni plak bergedel.. mantap sih!!









ni tokey bergedel``









keinsafan melanda.











Allahu Akbar !!












9 comments:

alia said...

wow!
bes!
raye haji ak pon bes :D

kamal said...

eh..athirah 2 btol ke 2..
haha

Amir said...

Oit, budak Moscow,
jgn la letak gambar satu page byk2... susun posting pakai hari r..
Kat sni internet mahal la ngan gambar ko yg lawa tu....

i.am.me said...

hwa2.. pape pun i'll take it as a complement!! wei, sori la..tp gmbar tu happens in 1 day wei.. wat can i say..

Syed Danial said...

cool blog here..bler nk update? :)

Tun Dr Wadie said...

uii sedap makanan tu...hii...len kali nak makan,misscall aku..nak mkn,bukan nak masak k

i.am.me said...

somethin wrong somewhere wit my laptop lorr..maybe back from egypt will hav somethin new 4 u guys ;)

dimianz said...

waahh..i see tht u r hving fun with ur life there sis...it's gud to know tht fact...=)

JHaZKiTaRo said...

salam dari bumi Dublin, Ireland.. saje2 lompat2 blog.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.