Thursday, October 13, 2011

jom buat kira-kira


Mengapakah subjek dermatologi ni sungguh membosankan? Dah nak masuk seminggu da ni, tapi notes untuk 1 topic ni x siap2 lagi.. Adui, dan sebenarnya apa sangatlah yang aku dah belajar dalam cycle derma ni pun, esok baru nak start kelas, kalau ada cikgunya (sebab before ni ade lecture je, tu pun x best sangat), padahal lagi 2 minggu before cycle ni nak habis da.. (woaaahh cepatnye!!)

....

Ke SPB yang lepas (x abih2 lagi cerita pasal SPB..hikhik) 1st time travel dengan member2 yang lain plak..selalunya geng2 mara jer, kali ni dengan geng2 JPA plak (pelik plak bunyi statement tuh). Actually diorang ni ex-classmate masa 2 tahun pertama kat sini. Dan memandangkan mereka berdua dah pernah pergi ke SPB, so mostly dioranglah yang incharge - boleh kata EVERYTHING.. Selalunya dah terbiasa bahagi2kan tugas, sorang buat pasal transport, accomodation, sejarah/info sikit2 pasal tempat yang nak pergi tuh. Tapi this time rasa cam, ehy biar betul aku nih! hehe..

Memang seronok sangat berjalan dengan diorang ni. Korang pernah x jumpa orang2 yang x berkira sangat? (FYI, aku ni seorang yang berkira sikit, "suka" math la katakan.. =P) Kekadang tu terasa segan dengan diri sendiri, and terasa jealous pun ada gak sebab xda ciri2 macam diorang ni.... ada masa tu, terasa macam dilayan oleh 2 orang emak pulak..ngahaaha.. Tu belum lagi cerita layanan yang kitorang dapat daripada member2 yang kat st pete tuh, memang terbaiklah.. perut kenyang hati senang..hihi.. Hmm, lepas daripada trip tu, selalu je niat nak berubah jadi baik sikit, tapi x taulah, pi mai pi mai tang tu jugak.. hoho..



p/s cakap pasal kira2, teringat cikgu surgery cakap, medicine ni bukan mathematics. Maksudnya xde formula yang fix, and macam2 jenis patient yang kita akan jumpa nanti, so kita mesti sentiasa BERFIKIR. think, think and think!!!

p/s Cuti winter tahun ni mungkin akan ada BANYAK kelainan berbanding tahun2 lepas.. huhu... kan best kalau sama je mcm yang lepas2..rindunya perasaan tuh =(



2 comments:

LynN LoLa~~ said...

aikk tikah setempat ngn ko ke? -dak omerum aku dlu. law tasilap tikah en name die? haha adoi nyanyuk ah aku-

i.am.me said...

tak.. dia kat st petersburg, tp dalam russia gk..dia amik marine.. best oh.. diorang masak mcm2 mse kitorng dtg =)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.