Thursday, October 6, 2011

Passportless vacation


this should be posted 2 days ago..hehe..

.....

yeeeahh..finally dah start cycle baru!! Surgery, dermatology dengan hygiene.. Bosan jugaklah rupanya bila cuti lama sangat..banyak lagha tu semestinya.. Hari ni dapat lecturer yang x berapa femes (makanya x la strict sangat...maybe..xtau). Tapi 1st day macam biasalah, balik awal..sampai rumah masak ayam sambal.. sekarang ni tengah tunggu nasi masak.. Well, kita sambunglah sikit SPB kite..

Kitorang sebenarnya berjalan tanpa migration card (ada member sorang tu passport pun xda), sebabnya masih dalam registration lagi, x siap2.. Masalah utama kalau orang luar nak masuk russia ni mesti no 1 pasal visa/migration card dan sewaktu dengannya.. Kitorang yang kekurangan document ni terpaksalah mencari tempat tinggal lain.. (alhamdulillah diorang bagi jugak kitorang tidur semalam) n Alhamdulillah jugak, aku ada kenalan kat st pete tu.. diorang ni amik marine kat sana.. hmm, jeleslah sikit sebenarnya tengok diorang. hostel murah=duit simpanan banyak=jutawan, orang2 st pete baik2..tapi bersyukur je duk moscow..huuuu... Anyways, ada hikmahnya tumpang hostel diorang.. sebabnya dapat tengok betapa akrabnya member aku 3 orang tuh, dah macam adik beradik.. semua barang sama.. (dalam batch tu, diorang je 3 org girls, yg lain semua hero2)

2nd day: St Isaac cathedral, Hermitage, Souvenir market, Split Blood Cathedral

ok2lah, standardlah masuk hermitage tu tgk painting2, sculpture, bosan ah sikit..hehe..

3rd day: Ekaterina palace

Ni pun memang terbaik gak.. kitorang posing sakan kat sana sebab view dia memang cantiiikkkkk sangat.. haishh xley nak describe dah cammane.. Meh la share sikit gambar2 ktorang kat sana..

haa, patutnya hari sabtu kitorang nak gi penjara dia.. (memang excited abis bila dengar nak gi sebab baru je aritu tgk documentary pasal prison kat russia ni.. ). Penjara ni masih lagi beroperasi and memang ada banduan hidup2 dalam tu.. tapi sayangnya x jadi pergi sebab kitorang yang x berpassport n migration card ni macam jolok sarang tebuan la pulak..x pasal2 kitorang kene tangkap n masuk penjara plak..hahahahaha.. gelaklah...gelaklah.. hmm..




air dia terus mengalir ke laut..hebat kan,.





Hermitage
(basikal jadi pengganti tripod)

Ekaterina Palace

dalam Ekaterina dvorets



p/s can't wait to erase "that thing" from my life!! woohuu...haha




2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.