Saturday, July 4, 2009

manggis.. ooh manggis...

Kepulanganku dr seberang laut telah disambut dgn meriahnyer oleh pokok dan buah2 manggis belakang rumah aku. Sejak balik, pergi je belakang rumah, dah boleh makan manggis dengan sewenang2nyer. Rasa nyer ni la 1st time pokok manggis nih berbuah dgn lebat sekali.
Manggis ni pon 1 of my fav fruit. Tapi dulu jarang beli sebab mahal. Sekarang, fuhh. Mcm petik jari. Dekat rumah nih, orang yang paling expert dalam petik2 buah adalah x lain x bukan mak eden. Mata dia mmg cekap utk identify buah2 manggis yg tersorok dicelah2 daun. In fact, jgn terkejut, mak aku ni walaupun da 50++ tahun, tp kalau ko toleh sekejap, tengok dia dah ader atas pokok. Memang cepat giler panjat pokok tuh. Hebat2, tepuk ckit!!
Selain dari buah manggis, rumah aku ader jugak buah durian belanda, pisang tu biase lah, nenas... semuanyer berbuah waktu aku balik. Balik kampung hari tuh dapat pulak merasa buah ciku. Sewonok sungguh!! Hmm, kalau korang free2 tuh singgah la rumah, ley makan buah...

BURRPPP...... kenyang~~ LOL








9 comments:

Nur Fatehah said...

oh cantiknya manggis...huhu...

i.am.me said...

dan enak sekali...hehe

Nur Farahin Abdul Arif said...

salam...seronoknyer dpt makan buah2an..huhu...

i.am.me said...

seronok kak! Mai la dtg umah...hehe

Sergey said...

Я тоже хочу фрукты , у нас такие не растут.

Anonymous said...

У нас такие фрукты не растут, но я хочу попробовать

i.am.me said...

nazivaetsya mangosteen (eto po-anglisski). Ya videla ix v ashane. Tam est no ochen dorogo. oni vkusniye i sladkie

khalil said...

adoi~gmbr cntik gle!

i.am.me said...

tq kelly. can't wait 2 c u next week!! muah~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.