Saturday, May 8, 2010

"diskriminasi menjatuhkan aku..."


TIDAK SAMA SEKALI!

Hari ni kami ade picnic dgn classmate. Waktu yang dijanjikan tidak ditepati, yg lain semuanya hampir sejam lewat. Mujur ada member sorang lagi yang sama hostel, datang pada masanya. Tunggulah kami di dalam stesen metro. Daripada berdiri, duduk sekejap. Daripada keluarkan phone, main2 game jap, buka keluar note physio (yang mana untuk colloqium yang x pernah kenal erti habis), kepada bawa keluar camera, saja2 nak snap gelagat2 manusia. Pak polisi 4 ketul meronda2 sekitar stesen metro tuh. Banyak kali jugak meka2 sekalian lalu depan aku. Dan setiap kali mereka lalu, aku mesti dah berubah activity, mcm yang aku cakap tadi. Sampai bila aku cuba mengambil gambar polis 4 ketul tuh, diorang mula dah panas punggung. Mula bincang2 sesama sendiri, pandang2 aku. Tup tup datang lah sorang bapak segala polisi berjalan lenggang lenggok lemah gemalai ke arah aku. Mintak tunjukkan document pengenalan diri, dan tanya buat apa kat sini semua. Tu semua common lagi, bilamana yang aku panas tuh, diorang boleh plak nak halau kami keluar dari metro tuh, katanya sebab aku yang pakai tudung (padahal punyelah colourful aku pakai, dah macam gula2, lainlah kalu aku pakai tudung hitam, baju hitam macam orang berkabung). *Dalam hati ada taman, tapi taman tu boleh terbakar sebab global warming tau!*

Weh, pak polisi 4 ketul, aku takat bawa keluar digital camera aku comel lote tu pun korang dah cuak x tentu pasal, and sebabnya AKU INI BERTUDUNG! gth la wei!

percentage utk aku benci pada org2 ngara ni makin meningkat, nak2 plak lepas kejadian di Nizhny aritu. mmg tuuut bin toot!

Some pics masa picnic tadi. Credits to Don Evana for all those lovely pics!!






p/s rindu sgt2 pada bg long, bg AD n bg Rudin!!! Love you guys always!

2 comments:

UMAH said...

aimi!!!
kite pn bengang thp unta sme rakyat ini negara!!!
aaarrrggghh!!!!

sambut den pobedi the losers' way..
minum arak mabuk x tentu hala, dok kacau2 org, dgn polis2 pn unreliable..
dah tuh mabuk2, bau busuk dpn ank2 sindri..

bg penampau layang karang..
isk2~
masalah ummat btol..

i.am.me said...

haha, unta pun reti bengang ek?..hehe

saya pernah tanya kawan ruski saya tuh apsal sambut den pobedi dgn minum arak, tp sebab dia s'diri tgh mabuk so dia pun x jawab...~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.