Thursday, May 19, 2011

kebetulan

Sejak kebelakangan ni, banyak sangat "kebetulan" berlaku dalam hidup aku.. contohnya masa baca quran+terjemahaan, baca blog orang, tengok telatah orang dan alam ni sekali! Hmm rasa macam eh... oh... aik....?! Kekadang rasa scary pun ada gak.. Tapi kita tau kebetulan tu memang x wujud dan semua tu adalah perancangan yang mantop daripada Dia kepada kita.. tapi mungkin aku pun sensitif sangat kut, baca/tengok sikit je dah pikir lebih2.. tapi kekadang bagus gak pikir lebih2 kan.. Ni antara ayat2 yang terkena kat aku.. almost berturut2 gak la..

1.) 2:216 ( masa ni terbaca ayat ni malam before nak exam pharmaco.. huh, terus da ade intuition something is not going to be good..~ n it did.. tp tu yang terbaik right!

2.) 3:77 ( ni masa sibuk tentang kes sumpah2 yang datuk trio buat tuh..)

3.) 3:119 (ayat ni xde kene mengena pun, tapi masa baca ayat ni tengah gigit kuku.. hehe..bad habit~)

4.) 4:142 (nak2 bila sekarang ni waktu isyak n subuh sangat la lewat (dah nak dekat kul 12 malam) n awal (sekarang ni 3.30 pagi), nak bangun solat tuh memang kene harap orang lain je kejutkan.. kalau x...bye2 la jawab nye...huhu..).. Satu lagi point dalam ayat tu tentang riya.. hmm kita memang x ley lari dalam masalah ni, especially dalam process nak berubah ni, banyak je hasutan2 durjana nk kacau kita...

ada lagi tapi x ingat sangat dah..

hmm lepas tu bila jump2 blog orang pulak, rasa macam ehy, dia ni mereply post aku ker? (sori aku memang kuat perasan..hikhik..) tapi kalau betullah wujud macam tuh.. waa that's really cool! (baca dengan accent british ek)

ada 1 lagi, bila aku perasaan effort "seseorang tu" untuk membetulkan keadaan/masalah yang aku ada... u are really sweet, do you know that! here a big hug for you XOXO!

haa last, ni satu lagi benda yang aku discover. Sebenarnya kita dengan orang lain sama je.. bila kita tengok betul2 sekeliling kita, bukan kita seorang je ada tabiat yang kita rasa kita sorang je yang buat gitu, sebenarnya orang lain pun buat benda yang sama gak. So x payah lah nak tension2 sangat.. Tapi bukan lah bermaksud x yah ubah (sebab pikir orang lain buat benda yang sama), instead cuba ubah slow2.. kita mesti x suka orang buat kat kita camtu kan..so kita pun jangan wat camtu gak kat orang lain..

daaaa tu jer!


3 comments:

^__^ said...

olo2 so sweet... perancangan Allah yang memeng terbaek!!! tima kasih ingatkan aku :)

AinNurAlia said...

mana medvedev!

i.am.me said...

video x ley upload la..msalah pe tah~ grrrrr..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.