Sunday, March 29, 2009

4 "darab" 100?!


Nak menunjukkan yang aku ni sgt "gilakan" sukan (which is not), pernah suatu masa dahulu aku telah mencipta rekod baru dalam sejarah sukan. Bukannya lari pecut, dan jauh sekali olahraga. Tapi aku berjaya mencipta suatu acara baru yang dinamakan sebagai larian 4 "darab" 100. Aku yakin sehingga kini, masih ramai lagi yg mengingati detik2 bersejarah itu...
Kerana "cintakan" sukan, aku terpanggil untuk.... menyertai pertandingan (oh tidak sama sekali), tetapi cukuplah dengan menyaksikan sahaja. Melihatnya bermain volley ball. (Bukannya competition pun, just typical practice jer)

Bertemankan rakan sekelas ku (identiti dirahsiakan), kami keluar dari hostel pada waktu malam dan menaiki bas 295. Di tgn, peta yang dilakarkan rakanku, dipegang erat (takut2 tersesat kang payah pulok). Alhamdullilah, kami berjaya sampai ke destinasi - RSMU sportzal aka sport hall.

Okey enough with ayat2 skema... Sepanjang perjalanan tuh, aku duk pikir, btul ke ape aku buat ni?! gile ke pe?! kuar mlm2, 2 org plak tuh, baru 1st yr plak tuh, n then kt Moscow plak tuh.....! Bak kata classmate aku yg sorang ni, "Giiiiiiiilo!" Even kalu kat Malaysia pun x brani kuar malam.. in fact x hingin pun!! Malam tu, kitorng da wat jalan besar simpang 4 depan hostel kami macam jalan yang bapak kitorng yang punya, hampir2 nak kena langgg..... Alhamdullilah selamat, jgn panic. Lepas tuh dah la kluar atas sebab nk tgk orang main jer. Bukan nyer diri sendiri main pun..Sampai skang aku masih duk pikir... manusia ni memang pelik. They'll do anything even for nothing. So apa sebenarnyer yg membuatkan aku semangat sgt nak pergi tgk dia main........hmm......entah!

So dat night, dengan segala kepayahan dan ketakutan yang kitorng alami (over jer), akhirnya terbalas bila dpt tgk diorng main. Seriusly, hebat sgt!! Memang mantapppp!! (sambil sebut dengan qalqalah sughra)

Aku bukanlah nak membanggakan sangat masyarakat Moscow ni, tp kekadang tuh ader characteristics diorang yang membuatkan aku agak impress dengan diorang nih.

Masa kat sana, aku sempat gak amik video diorang tengah main. Tapi aku xley nak letak video tuh kat sini sebab ader benda yang tak mampu aku paparkan kepada khalayak ramai...cewah..

P/S (gambar) mostly they are all doctors, specialist yang ex-student RSMU. In fact, ader jugak yg dah jadi mak orang and bapak orang (and they are doctors), but still main dengan gila kentang sekali!





............Malam semalam tengok movie Sepi. Thumbs up!!
Posted by Picasa

8 comments:

Sergey said...

Почему не на английском языке , я хочу знать о чем там написано .
???

i.am.me said...

ooo.izvinite. no esli ya napishu na angliskom yizike, citat budet ne interesno, net etot "feel".. Nechevo, ya budu picat novi blog na angliskom yizike dlya vam ;)

nazer@mubean said...

wawawawa..makcik yg hebat!! patut ler nk pi sgt rsmu..hahaha..eh2,tgk jugak makcik ye cter SEPI..hahaha..tulaa..kan best!~

hairi bin isa said...

aku kuar pukul 11.30 mlm balik 4 pagi....ms weekend..

mmg bangga kerna 'kool' gila...sbb suhu kenegatifan maksimas.....

katakan tidak pd clubbing!!!!

khalil said...

walla..ko ckp cm org perlis tergeliat lidah aa..no offence..ak nye Ic 09 gak..

isk2..kuar mlm2..isk2..jg diri..
experience mmg kne cri, tp safety first ok?

i cant afford to lose u, dear..

luv ya!
P/S:
mesti scandal habeh kan??muahahaha

ad said...

wah, ini dinamakan adventure(tp kena hati2 gak dik jln malam2).. nt nak kirim beli bola jersey russia :) agak2 brp hingget? nt abg bankin..

ad said...

wah dik... org russia pandai mkn budu yek :)

i.am.me said...

mubin:jgn pndang sbelah mata makcik2 zmn skang!! hehe

hairi:aku pun dalam takut2 tu rasa agak cool gk, bujet cam bdak nakal jap..

khalil:oowh so sweet..tq. Anyway, mmg scandel abis..huhu..

adie:aritu adik kasi dia makan tom yam..haha, nangis dia makan sbb pedas.jersey tu nnt adik usahakan ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.