Monday, March 29, 2010

Hari ni bom di metro Moscow, esok mcmne?


Pagi aku dikejutkan dengan panggilan telefon dari rakan sehostel. Katanya ada letupan bomb berlaku di metro/train bawah tanah di Lubyanka. Lubyanka ni dekat line merah, mmg laluan untuk ke kelas kitorang. Hari ni sepatutnya memang ada lecture di Ohodni Ryad, line merah jugak. So kitorang pun fikir untuk naik line chocolate, satu cara utk tidak lalu ke Lubyanka. X berapa lama lepas tuh, ada 1 lagi panggilan telefon ke housemate aku. Katanya Park kulturi pula dilaporkan ada letusan bomb. Dan park kulturi ni pulak terletak di line chocolate. So hari ni memang kelas dibatalkan, tp esok xtau lagi macam mane.. Ya Allah, kekadang kita lupa yang ajal tuh dekat sangat dengan kita.. Bila2 masa je Allah tarik nyawa kita.. Pikir2kanlah~



Boleh jadi yang duduk kat kerusi itu kita...


keadaan di dalam metro

di hadapan metro

gambar di ambil dari www.lifenews.ru

7 comments:

asn atiqah said...

akk, semoge akk n malaysians kat sane selamat. take care. =))

i.am.me said...

tq sis.. moga2 semuanye dilindungi Allah.

miss shydateddy said...

aimi..hati2..
doakn korg yg kat sane semuanya selamat..
moga korg dilindungi Allah sentiase..

i.am.me said...

tq..ni pun tgh pikir nak gi kelas or x sok... sbb ad kes td perempuan uslim bertudung kene pukul psl bom nih

samanosuke_04 said...

booo ponteng!

i.am.me said...

less than 2 evils.. xpe...haha

miss shydateddy said...

ade perempuan muslim bertudung kene pukul psl bom tu?
wuish..bhy gler..
hope korg hati2 la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.