Monday, March 8, 2010

terjumpa abang Mus..hehehe


Salam.
hehe..jgn terkejut baca tajuk tuh..

Last Saturday, segerombolan kngkwn dari Nizhny datang menziarah rakan2nye di Moskva. Penat memikirkan mane nak bawak diorang ni jenjalan..So last2 dapat kata putus, nak g Space Muzium. Nak2 plak masuk free kalau ada student card.(susah nak jumpa barang free kat Moscow nih..hehe).. So bermulalah pengembaraan kami dalam muzium tuh.. Sayang sekali, tahap kefahaman kami dalam bahasa Russia tidak mencukupi untuk memahami semua description2 yang berbahasa Russia sejati.. So..mulalah buat pemahaman sendiri, dan yg lain2 pun mengiyakan sahaja..heh heh..

Lagi satu yang x berapa nak best, dalam muzium ni x dibenarkan amik gambar(tapi ada je yg ambik, x kene marah pooon!!! grrr). Tapi selamatlah atas budi baik makcik yg sorang tuh, bg gak kitorang amik gmbar dgn hero malaya.. heh heh..

Selama abad aku duduk kat Russia ni, dgn pelbagai perasaan bercampur gaul, dgn sumpah ranahnyer, dgn kutuk mengutuknya, tetiba terasa bangga pulak dapat belajar kat sini..Russia ni sangat hebat, xtaula macam mane boleh terfikir nak cipta kapal pergi angkasa. Bak kata kawan aku dari Nizhny tuh," aku nak lukis orang lidi pun susah!".. Tu belum cerita pasal metro/train diorang lagi, (nanti nak gi muzium pasal metro plak..hehe).. Hebat2! Mmg otlichno!


Monument yg berdekatan dgn Muzium tuh..
So bleh la jadi landmark kepada sesiap yg nak pergi.


Pertemuan Moscow-Nizhny


Ke"excited"an mereka terserlah~




Ni kat dalam Muzium tuh

Yang kat screen pun jadilah.. Bangga wooh!

Kelakarlah plak tgk gambar ni balik! huhu~

Beraksi di khalayak ramai =P

..................................................................

Sempena Hari Wanita, aku nak mengucapkan selamat maju jaya kepada semua wanita2 yang aku kenal. Kepada yg Muslim, mari kita jadi muslimah2 terhebat! iA.


Ni gambar semalam aku ambik kat dalam metro. sampai x nampak dah girlfriend dia...ntah berapa hinggitlah bear ni!!! gerammnyeeer! =P
Posted by Picasa

3 comments:

zulaikha said...

hehe..ingtkan jmpe btul2..huhu..da excited da td... :D

nana <3 said...

sy la yg blkg bear tuh. haa comey kan? hohoho

i.am.me said...

ika: sori mengecewakan anda..hehe

nana: OMG nana, sebenarnye nana la bear tuh..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.