Saturday, June 6, 2009

H1N1 belakang rumah!!

Assalamualaikum pembuka kata,
apa kabar penceria bicara,
ehy asal plak tetiba berpantun plak nih?!
Hmm, anyway, Alhamdullilah smlam dah lpas exam final Physics, walaupun bukan dengan colour terbang sgt, tp syukur. (kire da bagus dpt Andrey, walaupun kena marah2 ngn dia, tp dia tolong gak la!!) So balik umah x sabar nak call bonda yg berada di oversea (kt malaysia jer).
Tetiba bonda kata, before balik nanti jangan lupe tau beli mask (topeng muka) sebab anak pak cik Karim tu dah kena H1N1 dah, dia baru balik dari US tuh! Lpas mendengar perbualan aku dan bonda, roomateku, Piah (bukan nama sebenar) pun menyampuk, "haah, aku rase ader kluar berita pasal student dari US kena."
H1N1 ni mmg lah hot story yang agak dah lama jugak, tp sebab aku fikir aku x teraffect (sorila perkataan baru) sgt dgn benda nih, so mcm x ambik kisah sgt.(ish3 x patut!) So bila dah dgr orng terdekat kite kena, barulah aku nak naik gabra!
Aku pun sambung balik cerita ngan bonda. Bonda kate lpas 2 3 hari balik baru budak tu demam2 and masuk hospital, check2 mmg kena infected, x pasal2 the whole family kena KUARANTIN!! Kesian betul kat diorng. Dah la balik cuti nak jumpa family, aleh2 kena masuk wad, family pun kena tanggung skali.
So kawan2ku, akak2 seniorsku, or sesape sajer yg nak balik cuti nih, be prepared with H1N1 nih, beli lah pape yg patut for our own safety. Takut nanti x pasal2 cuti 2 bulan duk hospital jer plak, and harap2 xderla kan kluar berita, pelajar dari Rusia yang pulang bercuti telah dimasukkan ke wad kerana....Choi!! Mintak2 dijauhkan..Amin...(kalau yg wat practical tu lain cerita la yer!)
p/s today bondaku bertolak ke tanah suci, buat umrah. Doakan keselamatan pergi dan pulangnyer serta kemudahan beribadah di sana!

2 comments:

khalil said...

ish3! Astaghfirullah..takutnye!
CHOI!

i.am.me said...

hehe, btul2!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.