Thursday, June 17, 2010

tq kawan =)

Alhamdullilah..sampai jugak aku akhirnya ke tanah air tercinta! Selama 25 jam perjalanan yang sangat meletihkan, tetiba terus hilang bila dapat jumpa ibu ayah tercinta.. Malaysia macam tu sahaja, x banyak yang berubah, yang dikatakan cuaca panas, setakat ni masih belum rasa lagi... Owh yer, dekat kedai mamak dah ada "teh layer" baru, sampai2 je bang rudin belanja minum..macam2...

Anyway, pengalaman before balik Malaysia mmg sgt menguji segala sifat2 yang ada.. Kitorang selaku golongan nomad (yang xde hostel tetap, terpaksa berpindah randah every year) memang terpaksa mengharungi banyak sangat dugaan.. Barang2 rumah kitorang yang byk tuh(siap ada yang kata barang banyak macam dah duduk 6 thn..fine!) kene dikosongkan dari asrama tuh,sebab kalau x, balik nanti depa charge sampai puluh ribu ruble, sebab dia masukkan sekali bayaran repair yang sepatutnya bukan tanggungjawab kitorang (banyak la cekadak diorang nk suruh kita pulak yang bayar..banyak cantik muka dia!). So ekspedisi mencari tempat utk ditinggalkan barang tersebutlah yang paling mencabar.

Dalam serabut2 tuh, alhamdullilah banyak benda yang aku belajar.. Orang selalu kata, bila dalam kesusahan, waktu tu lah baru kita sedar siapa kawan, siapa lawan. Ada yang x minta ditolong tapi dah sedia membantu, ada pulak yang sangat2 nak ditolong, tapi buat muka tutup pintu..xpelah, alhamdullilah, memang ramai jugak rupanya kawan kita ni hah. Buat kakak usrahku yang penat lelah berunding dengan pakguard hostel, tolong kemas2 kan barang, datang siap bawak makanan lagi, kakak2 3rd year yang walaupun ada exam tapi still turun and tolong angkat barang and tolong carikan tempat lain nak letak barang, buat jejaka2 mindef yang x pernah say no bila nak minta tolong,buat kngkawan kahov yang terpaksa tidur semalam kat hostel kami sebab tunggu jagakan barang, and buat mereka yang izinkan kami letak barang2 di rumah anda.. Terima kasih sgt2, moga Allah membalas jasa baik korang.

Masa direject oleh pakguard, katanya x boleh letak barang kat hostel tuh, terasa sangatlah kecewanya, panas je rasa.Berlakon buat2 sadis pun pakguard tu x makan saman, memang nak breakdown dah.. Mujurlh ada kawan yang kata, ujian ni semua mungkin adalah untuk nak bersihkan balik diri kita, mungkin ada masalah kat mane2 yang kita x sedar.. Betul jugak, waktu nak exam la bersungguh-sungguh solat, baca quran x pernah miss, doa tu bukan main panjang. Tapi bila da habis je exam, mulalah solat pun malas2, main2..mane lah patut camtu..

Dah sampai Malaysia ni, cabaran lagi banyak. moga diperkuatkan iman melawan musuh2 kita..yeah!

p/s baru pekena nasi ayam gemas,,adush tersandar... alhamdullilah rezeki...

8 comments:

nana <3 said...

uhuk2.. rugi rsenye xdpt join korg dlm keserabutan mlm tuh. nk jugak rse diuji! huhu. tp xpe, we have great friends around us! let's be one of THE RIGHTEOUS COMPANION. mari tgk nouman ali khan di you tube. haha~

i.am.me said...

haha...nana stalker nouman no 1.. smlm kemas2 folder kt laptop tsngkut plk dgr dia nye talk..best gak ah..

P/s..cmne la bley t'tukar beg org tuh..hehehe

AinNurAlia said...

aimi!!!
jage diri taw!
xjumpe pun ritu :(
tertidurrrr

nana <3 said...

aimi: hehehe. trah amek beg ps 2 die kate, "nana, beg awk!" sy pn percaya je la. ble blk tuh, "ni bkn beg sy!!!"

hahaha. radzlin bru tawu the next morning. awal2 pagi da kol. haha

alia: sy pn xdpt jmp awk dat day. xpe, take care during ur hols!

i.am.me said...

alia:tc jugak! =)

nana:haha..ak pn risau gk..cpat2 g tgk..mmg beg aku!! hehe..slmt x ttukar ngn sheila ke..kalu x da kene g sabah plk..hehe

SEGi said...

haha aa.. bukan memang memula beg awk yg kitaorg tarik dr tray tue.. asernyer tertukar time nak letak atas troli tue.. sori dear tak sengaja.. huhu anyway nak stalker nouman khan gak ah...

samanosuke_04 said...

kekeke.. aku lawan ke yemi? hohohohoho! Sori, umah penuh..

i.am.me said...

samanoxsuke: bkn lawan..... kwn jgak, sbb ad brg ak kt umah ko gk..fyi...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.