Sunday, February 21, 2010

Iman duk diam2, jgn lari2!!


Rasanyer lepas habis exam final hari tuh, cuti2 sampai la hari2 dalam minggu ni, aku terasa sangat lost. Terasa sangat lapar..Bukan laparkan sharma, pizza svarro, kroshka kartoshka atau lauk reheat semalam, tapi "lapar" sangat kat sesuatu tuh..hmm ape yer??


Pernah tak korang rasa, bila korang dah tak nak buat benda2 baik lagi(ceewah), x nak share ayat2 Dia yg best, korang rasa malas, rasa boring, rasa macam tak kisah kalau tak ambik tau pasal benda lain, rasa macam nak buat jer balik benda2 jahiliyah yg aku pernah tinggalkan suatu masa dulu. Aku dunia aku, biaq pi lah dgn org lain, yg penting aku happy, (tapi happy ker?), hmm n macam2 lagi...almost boleh kata aku dah give up!!!! arrgggh, mane pergi kau??


Alhamdullilah, semalam 1st time kitorang start usrah since yang last before exam tuh lagi..memang ada je gathering2, tapi secara ramai2.. So semalam kitorang kumpul, dengan usrahmate, kitorang2 jer.Firstly, kitorang tadabur(membaca and memahami maksud al-Quran) Surah al-Kahf, dan macam biasa bila share2 ayat favourite, aku sangat terasa dengan ayat 100 dan 101. Sebabnyer, ayat tu macam terkena habis dekat aku dengan apa yang aku buat minggu2 tu. Apa yang aku buat?? Aimi....ish3~


"...dan kami perlihatkan (neraka) Jahanam dengan jelas pada hari itu kepada orang kafir, (iaitu) orang yg mata (hati)nya dalam keadaan tertutup (tidak mampu) dari memperhatikan tanda kebesaranku, dan mereka tidak sanggup mendengar." 18:100-101


OMG, takkanlah kut.. aku x nak la tergolong dalam orang2 kafir, tapi itu yang aku buat. Nauzubillah... Mana perginya mata HATI aku yang dulu? Mana hilangnye telinga aku untuk mendengar ayat2 Dia? Mana IMAN aku ni??



Iman!!! .......ooh Iman!!!!


Datanglah balik....... !!!


Mana kau pergi nih?!! TT


(bukan yg duduk kat Kahov tu yer..)



Malu pulak rasanya aku bila melihat wajah2 usrahmate aku yang selalu aku hampakan, and lagi malu aku yg x terhingga pada Dia yang selalu aku kecewakan... sorry~


Aku nak jadi seperti bola besi, x nak jadi bola pingpong....

2 comments:

SEGi said...

moga terus mencari iman.. dah jumpa nanti peluk erat2 tau.. jgn kasi lepas.. sebab hidayah cm air mengelegak ...

i.am.me said...

InsyaAllah..... TT
air menggelegak??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.