Sunday, April 18, 2010

Saya sayang usrahmates saya!


The best weekend ever! Full with joy and laughter.. Dah lama x rasa perasaan sedemikian. Nak2 pulak lepas habis exam and benda2 "bad stuff" yang aku buat seminggu nih..hehehe.. usrah kali ni memang Alhamdullilah recharge aku balik.

This time mereka sleep over kat hostel kami. And alang2 hostel dah dekat dengan park semua, kami pun sempat beriadah sekejap kat sana selepas usrah. Jogging2, main skipping (1st time berjaya skip smbil silang2 tgn..hebat woooh!!), main lari2 nak elak anjing..hehe..

Lepas makan malam, which is mee bandung muar (ok sila jeles ye), kami solat maghrib and isyak diselang dengan sedikit tazkirah yang mana agak byk tersentuh kalbuku, ceewah..iaitu bersyukur. Tapi yang paling tersentuh, bagi aku, adalah selepas solat isyak, kami ada buat bedah lagu "Destinasi Cinta". Sebenarnya, aku ni bukanlah layan sgt lagu2 nasyid malaya ni, and before ni dengar macam tu x2 je lagu ni. Tapi rupa2nya lirik dia sgt best.. Hampir nak nangis masa cuba nak hayati lagu nih, tapi cepat2 cover dengan makan cheese cake kakak bawak..hihi..

"Destinasi cinta yang ku cari,
Sebenarnya terlalu hampir,
Hanya kabur kerana dosa di dalam hati.."

Lepas tengok short film daripada sorang brother MAI ni, tajuk nye "chocolate cake", kitorang pun dengan kepenatan jogging td and kekenyangan, terus landing beramai2, sebab ada Qiamulail pagi tu. Qiamulail aku, честно говоря mmg terhuyung hayang sebab ngantuk..huhu.. tp paksa gak la diri ni =P

hmm weekend ku sangat seronok, ditambah pula dengan cuti 3 hari nih. Moga diisi dengan benda2 yang berfaedah.Amin...



Ukhuwah itu manis



p/s park x cantik lagi, tp xpe, belasah je!



4 comments:

SEGi said...

nak join2x.. tk ajak kita

i.am.me said...

hehe... xpe2..next time ade lagi..iAllah

Future Murabbi said...

ukhuwah itu manis kerana ikatan hati, pautan aqidah dan fikrah kita.
penyatuan hati itu kerja Allah.
gratitude is everything =)

semoga ikatan ukhuwah kalian berkekalan ke syurga.
salam istiqamah ^_~

i.am.me said...

yup, Alhamdullilah - kata2 yg terbaik untuk dituturkan..

jzklh.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.