Tuesday, April 27, 2010

Selamat Malam

hot3!!!!!


Salam, selamat semua..

Banyak gile benda nak post, banyak gile benda nak diluahkan, banyak3!!! Tapi nak ckp pasal ni satu dulu lah..

Dulu, aku ni bukanlah orang yang senang sgt nak terima teguran orang lain, sebab aku akan tengok dulu orang yg tegur aku tu sama taraf ngan aku ke x, (nak tegur2 aku konon) or apa benda yg nak ditegurkan tuh, (benda kecik nak kecoh, apsal kau?!) .........itu dulu....sekarang??

Hmmm.... ada jugak kut..hehe... Mestilah susah kut nak terima nasihat orang lain, tapi tak la cepat sgt nak melenting, aku simpan dulu, kunyah dulu, pastu telan. Agak2 comment dia x ley pakai, muntahkan balik, kalau boleh diterima akai, let the digestion and absorption begin~

Aku suka ada orang ni kata, setiap nasihat yang orang bagi kat kita tuh, sebenarnya datang dari Allah, and Dia gunakan kawan2 kita, kakak2 usrah kita, or sesape yang kat tepi jalan tuh sebagai perantara kita dengan Dia. So bila orang tegur or bagi nasihat kat kita, maksudnya Allah yang nak sampaikan kat kita. Senang kata, Dia nak bagi hidayah kat kita dengan cara tuh.. So alangkah ruginya, jika kita tolak nasihat orang tuh a.k.a tolak hidayah yang Dia nak bagi.

Aku teringat dulu, ada makcik kat metro tuh, aku macam terlanggar sikit beg dia, pastu dia terus pandang2 and buat macam aku ni nak curi beg busuk dia. Aku pun bising2 lah kata makcik tu itulah, inilah... Tapi ada sorang kawan aku ni bagitau, cuba kalau aku ditempat dia, mesti aku suspicious gak. Punyalah panas telinga aku dengar, (hissh aku ni punye la nak marah, dia boleh backup makcik tu pulak..) Tapi dalam perjalanan pulang yg agak lama tuh, aku pun pikir2 balik, betul je apa yang kawan aku cakap tuh...

So, natijah daripada cerita aku ni, setiap nasihat tuh kita amik je, sebab bila ada orang bg nasihat, maknanya ada orang sayang kat kita. And bila adanya nasihat tu jugak, tandanya Dia ingat kat kita. (giiilo guna word "natijah")

....................

Skang ni, aku tengah layan balik Faizal Tahir nye lagu2 baru.. Adush..lagha2, tp still susah lg xnak suka kat depa! So ni lagu feveret aku, dok nyanyi ulang2..(xlama lg boring ah tuh)


Walaupun siang makin panjang, dan malam pun lambat lagi, tapi aku nak cakap jugak SELAMAT MALAM buat semua, especially kamu tuh, saya sayang kamu, kamu tau x?! *If you know wat I mean*



video
"karma" pun best gak, tp x phm ah bro, dlm sgt !

3 comments:

nana <3 said...

sy mmg syg awk pn aimi. huhu <3

nazer@mubean said...

aku ske lagu superhero!!
haha

i.am.me said...

nana: oowh is it?! hehe.. must blnje aku epal pai kt texas chicken lg nih..hehe

muben: best jugak ah..haha..last2 sume feveret.. FT rock forever!!! x kisah ah kt mirwana ke skang ke ak minat dia gk! arf arf!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

About Me..ek?!

My photo
moscow, Russia
Pelajar perubatan tahun 5, 1st Moscow State Medical University (MSMU), Rusia. Anak jati Negeri Sembilan. Masih lagi belajar dan belajar dan belajar dari kehidupan ni.